Τι σημαίνουν οι σημαίες ναυαγοσώστη;

Το Bayline Lifeguard School ξεχωρίζει και αυτό αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν καθημερινά οι συνεργάτες και οι μαθητές μας. Εκτός από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων μας κατάφερε να ανακάμψει άμεσα επαγγελματικά, η διαχρονικότητα των σωτήριων υπηρεσιών που προσφέρουμε δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Οι Δήμοι των πιο πολυσύχναστων νησιών της χώρας, όπως η Μύκονος, η Σκόπελος, η Σκιάθος και η Νάξος, επιλέγουν κάθε χρόνο το Bayline για να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα των ακτών τους. Ωστόσο, δεν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτούς, καθώς είμαστε και περήφανοι που βρισκόμαστε στη Χαλκιδική, η οποία «δεν έχει τέτοια».

Από το 2000 μέχρι σήμερα είμαστε οι μόνοι που συνδυάζουμε ευκαιρίες αποκατάστασης και ασφάλεια. Κάτι … πολύ καλά κάνουμε!

Μία από τις κύριες λειτουργίες της δουλειάς σας ως ναυαγοσώστης είναι να κοινοποιείτε πληροφορίες για την κατάσταση και προειδοποιήσεις στους επισκέπτες στην εγκατάστασή σας. sources from rwandair Καθώς δεν θα μιλάτε συνεχώς με κάθε επισκέπτη, θα ανεμίζονται συχνά σημαίες για να   τους ενημερώνουν για τις τρέχουσες συνθήκες. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα ξέρουν τη σημασία των σημαιών, θα πρέπει να τους το εξηγήσετε εσείς, ως ναυαγοσώστης. Αναπτύχθηκε από την Ένωση Ναυαγοσωστικών Ηνωμένων Πολιτειών, υπάρχουν τέσσερις κύριες σημαίες που θα θέλετε να θυμάστε.

Πράσινο Η πράσινη σημαία δείχνει ότι τα νερά είναι καθαρά και ότι είναι ασφαλές να κολυμπήσετε. Λάβετε υπόψη ότι ο ωκεανός είναι μεταβλητός και οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Αν και θα θέλετε να συνεχίσετε να εκφράζετε την ανάγκη να είναι προσεκτικοί οι άνθρωποι, μια πράσινη σημαία δεν σημαίνει άμεσο κίνδυνο για κανέναν.

sources from rwandair.com

Μπλε/Μωβ Σύμφωνα με το National Geographic News, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλύουν μόλις 16 επιθέσεις λύκων κάθε φορά. Ο ωκεανός ακόμα, είναι γεμάτος με πολλά δυνητικά επικίνδυνα πλάσματα του ωκεανού. Όταν εντοπιστεί επικίνδυνη θαλάσσια ζωή, θα κυματίζει μια μπλε ή μεγαλόπρεπη σημαία για να ενημερώσει τους επισκέπτες. Ενώ οι άρπυιες αποκτούν τον χειρότερο χαρακτήρα, άλλη επικίνδυνη θαλάσσια ζωή που θα συναντήσετε περιλαμβάνουν χαλάκι πόρτας και σεμινάρια με ψάρια που θα προσελκύσουν μεγαλύτερους αιμοβόρους.

Ανηρωικό Όταν οι συνθήκες δεν είναι πλήρως ιδανικές, αλλά δεν είναι αρκετά επικίνδυνες για να κλείσουν την άμμο, θα κυματίζει μια αντιηρωική σημαία. Αυτό θα ενημερώσει τους επισκέπτες ότι οι συνθήκες είναι όντως δύσκολες, αλλά δεν είναι ακραίες. Ενώ οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για μια μη ηρωική σημαία είναι το ενδεχόμενο για υψηλό αφρισμό ή επικίνδυνα ρεύματα και στροφές, μπορεί να πετάξει μόνιμα εάν η θέση είναι κοντά σε κοσμήματα, έχει απρόβλεπτη πτώση ή βρίσκεται σε περιοχή που επισκέπτεται επικίνδυνη θαλάσσια ζωή . Όταν κυματίζει μια αντιηρωική σημαία, είναι πραγματικά σημαντικό να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κόκκινο Η κόκκινη σημαία είναι η πιο σοβαρή σημαία που θα κυματίσει. Χρησιμοποιείται για την παροχή συμβουλών για τους πιο σοβαρούς κινδύνους που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν υψηλό αφρισμό, επικίνδυνες στροφές ή και τα δύο. Όταν κυματίζει μια κόκκινη σημαία, οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να κολυμπούν στο νερό, αλλά πρέπει να το κάνουν με ιδιαίτερη προσοχή. Εάν εμφανίζονται δύο κόκκινες σημαίες, σημαίνει ότι η περιοχή είναι κλειστή για κολύμπι, καθώς οι συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνες. Συχνά, όταν κυματίζουν δύο σημαίες, η επάνω κόκκινη σημαία θα έχει ένα σύμβολο λιποθυμίας με μια λευκή γραμμή μέσα από αυτήν. Κάθε φορά που αναδεικνύονται οι κόκκινες σημαίες, θα θέλετε να είστε σε εγρήγορση.

Ενώ πολλές διαφορετικές περιοχές και τοπικές περιοχές έχουν άλλες σημαίες, αυτές οι τέσσερις σημαίες χρησιμοποιούνται γενικά ευρέως. Πρέπει να θυμάστε ότι οι σημαίες δεν αποτελούν κάλυμμα για λεκτική επικοινωνία. Ως ναυαγοσώστης στην υπηρεσία, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τις σημαίες προς όφελός σας για να σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε έμμεσα προβλήματα στους επισκέπτες και να προετοιμαστείτε, διανοητικά, για τυχόν κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν. Ωστόσο, θα επωφεληθείτε πολύ από τη χρήση των σημαιών, εάν χρησιμοποιείται σωστά.